Rude Walkin'
 
Artiesten naam: Rude Walkin'
Prijs: Neem contact op voor een offerte op maat!
Tijdsduur: In overleg
Genre: (Dub) Reggae

Yah, man!

 

In het najaar van 2010 komen drummer Joswha Klijn en bassist Coen van Leeuwen op het idee om een nieuwe band op te richten nadat ze door een concept wijziging in hun vorige band overbodig zijn geworden. Door het jarenlange muziekverleden van beide muzikanten worden al snel de juiste muzikanten bij elkaar gevonden en op 27 december 2010 ziet de band zijn eerste levenslicht en ontstaan de eerste vibez en klanken in the Jamstudio’s te Amsterdam en RudeWalkin’ is geboren. Al na een paar weken staat het eerste optreden te wachten en in april wordt percussionist Rudy Tuhusula bij de band betrokken en wordt de Random Robots studio bezocht. In mei en november wordt het podium weer betreden en begin december doet Rude Walkin’ weer een studio sessie dit maal in de Redseed studio op weg naar het eerste album.

 

Ondertussen na inschrijving bij de Benelux Reggae Contest is Rude Walkin’ begin 2012 compleet, gitarist Luciano Gomez en toetsenist Marco Hoogland voegen zich bij de band en dat blijkt een goede combinatie. Halverwege januari 2012 is Rude Walkin’ doorgedrongen tot de laatste 10 bands bij de Benelux Reggae Contest.

 

De bandnaam Rude Walkin’ komt van Lee ”scratch” Perry’s klassieker ” Rude Walking” en is dan ook een ode aan deze grootmeester. Rude Walkin’ speelt zowel eigen nummers als bekende riddims die door zanger Bryan Tiggeman en vibeman Nico Siemons op een eigentijdse wijze worden vertolkt.
De inspiratiebron van Rude Walkin’ is de gehele geschiedenis van de Ska, Rocksteady en Reggae de band gaat dan ook graag in al die stijlen en tijden te werk.

 

Bezetting:

Joswha Klijn - Drums
Coen van Leeuwen - Bas
Bryan Tiggeman - Zang/Gitaar
Nico Siemons - Mondharmonica/Tenor Sax/Zang/Dubs
Luciano Gomez - Gitaar
Marco Hoogland - Orgel/Piano/Dubs
Rudy Tuhusula - Percussie/Zang